Äventyrsresor

För dig som hellre vill ha äventyr än lyxhotell och SPA så finns det flera riktigt bra reseguider, både online och i bok/tidningsform. Två av de största aktörerna på marknaden för äventyrsreseguider är Vagabond och Kilroy travels. Så vad ska en bra reseguide i denna genre innehålla? Vagabonds resetidning brukar även tipsa om ”dolda favoriter”. Vi har hittat skidorter som Obertauern och Flachau tack vare magiska resereportage i deras tidning. Dessutom har vi blivit inspirerade av resor till Indiens hemliga resmål bortom Goa och New Delhi. Exempelvis hamnade vi på en flodbåt som tuffade fram på kanaler mellan risfälten inte långt ifrån staden Kochi på Indiens västkust.

Jo det är ju egentligen upp till dig men vi har en del punkter som vi rekommenderar att du håller utkik efter när du letar. För det första så bör du ju så klart välja om du ska köpa en bok att ha med dig på resan eller om du vill skriva ut en reseguide. När man åker på den här typen av semestrar så är det inte direkt läge att ha med sig sin surfplatta kanske. Dels för att man är rädd om den och sen är det inte säkert att det finns täckning dit man ska heller. Vi skulle rekommendera att man hittar en bra reseguide som finns i pocketformat. Då blir det inte så tungt i packningen och den går inte sönder så lätt.

När man ska på en äventyrsresa är det nästan alltid bra om det finns en lättöverskådlig karta i reseguiden. Det är en bra sak att ha vilken slags resa man än ska på, har man en bra karta där det lätt går att se alla namn så kommer man långt. Men för att verkligen förtydliga vad som kan vara viktigt så ska vi ta ett exempel. Säg att du ska åka och vandra någonstans där det är kuperad terräng och du har aldrig varit där förut. Många kanske skulle ta en guidad vandring med någon som kan området. Men låt oss säga att du inte gör det utan ger dig ut på egen hand med vänner. Då är det riktigt bra att ha en bra reseguide för just det området. Den ska då tipsa om allt som kan vara viktigt att veta där. Om det finns djur och insekter man måste skydda sig mot, om det finns tillgång till färskvatten etc.

Tänk själv på vad du behöver veta och leta efter en reseguide som innehåller just de sakerna.

10 tips på hyrbilsguider

Här hittar du tio reseguider med fokus för dig som har en hyrbil.

  1. Stockholm
  2. Paris
  3. Barcelona
  4. Köpenhamn
  5. Umeå
  6. Düsseldorf
  7. Los Angeles
  8. Pisa
  9. Mallorca
  10. Zürich