Konferensresor

Håll företagets konferens på annat håll i år. Varför inte boka en resa till ett annat land eller ta med hela företaget till en annan stad för att kombinera nytta med nöje? En konferensresa till annat land eller annan stad ger minnen för livet, något som också kommer att prägla hela arbetsplatsen positivt.

Konferens utomlands

Har företaget råd så rekommenderas en konferensresa utomlands varmt. Det behöver inte vara en resa alltför långt bort och viktigast av allt är att alla vill delta. Boka inte en skidresa till Alperna om inte alla gillar eller kan åka skidor. Och beställ inte solsemester om playan inte tilltalar alla. Se till att hålla resan relativt kort, inte bara för att det kostar men också för att ett par, tre dagar räcker för att alla ska tycka det är kul utan att bli uttråkade eller vara tvungna att åka hem till familjen igen.

Boka en enklare äventyrsresa

Om de anställda är lite äventyrslystna och om det finns medarbetare som har erfarenhet av till exempel forsränning, bergsklättring eller mountainbiking så kan en äventyrsresa vara riktigt kul. Äventyrsresor kan bokas av företag till paketpriser. Ni kan till exempel chartra flyg om det gäller ett större sällskap, boka hotell och stugor på plats och hyra guider och utrustning. Planera i god tid så det inte blir en prissmäll sista minuten.

Konferens till annan svensk stad

I Sverige har vi massor av trevliga städer som passar ett företag på konferens. Det kan till exempel vara trevligt att ta hela gänget och hyra en buss för att åka till en annan svensk storstad som Göteborg, Malmö, Stockholm eller Uppsala. I storstäder finns mycket kultur och mer att arrangera. Där finns också en rad olika hotell som kan skräddarsy efter era behov. Varför inte ta en tripp ner till Malmö och ta hela gänget över till Köpenhamn på en helkväll en av konferensdagarna? Eller åk till Göteborg och håll konferens för att sedan avsluta kvällen på Liseberg?

Arrangera aktiviteter på plats

Oavsett om ni alla åker till ett annat land eller en annan stad är det viktigt att det arrangeras aktiviteter på plats. En konferens i en annan miljö är kul och spännande men eftersom ingen har koll på vad som finns att göra på plats måste du som ansvarig se till att detta anordnas långt i förväg. Det är alltid kul att vara på hotellet men de flesta vill ju också se sig omkring. Många paketresor för företag som vill åka på konferens kan erbjuda anpassade aktiviteter på plats.

Dokumentera din konferens av skattemässiga skäl

Det finns vissa kriterier att uppfylla för att de anställda på konferensen inte ska bli förmånsbeskattade.

 • 75 % av arbetsdagen, eller motsvarande sex timmar, ska vara arbetsrelaterad aktivitet.
 • Nöjen och fritidsaktiviteter ska inte ske under dessa timmar.
 • Vid konferensresa i ett annat land måste du dokumentera varför det är nödvändigt att åka utomlands. Det kan exempelvis vara att moderbolaget är placerat i ett annat land eller att det är kostnadseffektivt för företaget att ha sin konferens utomlands av olika skäl.

10 tips på hyrbilsguider

Här hittar du tio reseguider med fokus för dig som har en hyrbil.

 1. Stockholm
 2. Paris
 3. Barcelona
 4. Köpenhamn
 5. Umeå
 6. Düsseldorf
 7. Los Angeles
 8. Pisa
 9. Mallorca
 10. Zürich