Båtresor

Sverige med många skärgårdar, sin pittoreska kustlinje och fantastiska sjöar erbjuder en uppsjö av möjligheter till båtturer och kryssningar. Från korta resor till närliggande öar till längre resor över Östersjön till länder som Finland, Tyskland med flera. Det finns något för alla, med möjligheter till att upptäcka närliggande historia samt kultur, sevärdheter, festligheter, mat och mycket därtill. Nedan kan du ta del av några av de mest populära båtresor och kryssningar från Sverige.

Finlandskryssningar

En Finlandskryssning är ett populärt sätt att utforska grannlandets vackra städer, kultur och natur. Den vanligaste rutten är den mellan Stockholm och Helsingfors som tar cirka 16 timmar enkel resa. Under resan kan passagerarna njuta av underhållning ombord, taxfree-shopping och en rad matställen.

En av höjdpunkterna under Finlandskryssningen är chansen att uppleva den fantastiska finska skärgården. Skärgården består av tusentals öar och många kryssningar inkluderar stopp i städer som Åbo, Mariehamn och Tallinn. Passagerare kan utforska de lokala sevärdheterna och attraktionerna, inklusive historiska slott, pittoreska gamla städer och vackra landskap.

Kryssningar till Baltikum

En kryssning till de baltiska staterna är ett utmärkt sätt att upptäcka Estlands, Lettlands och Litauens rika historia, arkitektur och kultur. Den vanligaste utgångspunkten är Stockholm och kryssningen brukar ta från fyra till sju dagar.

Under resan kan passagerarna utforska de vackra gamla stadsdelarna i Tallinn, Riga och Vilnius som alla finns med på UNESCO:s världsarvslista. De kan också uppleva det lokala köket, marknaderna och museerna såväl som de fantastiska nationalparkerna.

Ombord på kryssningsfartyget kan passagerare njuta av olika bekvämligheter inklusive pooler, spa, barer och restauranger. Vissa kryssningar erbjuder även underhållning såsom levande musik och dansföreställningar och pedagogiska föreläsningar om de baltiska staternas historia och kultur.

farjatilltyskland - Båtresor

Båtresor till Tyskland

För den som vill utforska Tyskland från vattnet samt ta tillfället i akt att bekanta sig med den nordeuropeiska staden Rostock så finns möjligheten för det. Den vanligaste rutten är från Trelleborg i södra Sverige till den nordtyska hamnstaden Rostock vilket tar cirka sex timmar. Du hittar en bra sammanställnig över alla färjor till Tyskland på färjatilltyskland.se.

Under resan kan passagerare njuta av den fantastiska utsikten över Östersjön samt god mat i restauranger, handla i butiker av olika slag och besöka barer med musik. Väl i Rostock kan man utforska de lokala sevärdheterna, ta del av stadens historia, beundra den imponerande tegelgotiska arkitekturen och de vackra stränderna och kustlandskapet.

Båtresor till Polen

En båttur till Polen är ett utmärkt sätt att utforska landets rika historia, kultur och naturliga skönhet. Den vanligaste utgångspunkten är Ystad i södra Sverige och resan tar cirka sex timmar enkel resa till Polen.

Under resan kan passagerare njuta av bekvämligheter ombord som restauranger, barer och butiker, samt fantastisk utsikt. Väl i Polen kan de utforska de lokala sevärdheterna och attraktionerna, de vackra masuriska sjöarna och de fantastiska Tatrabergen som kräver en vidare resa in i landet, inklusive den historiska gamla staden Gdansk, en stad som ligger på Polens norra kust och är en speciell plats av många anledningar. En av de mest nämnvärda sakerna om Gdansk är dess rika och komplexa historia. Som en stor hamnstad vid Östersjön har Gdansk varit ett centrum för handel i århundraden och har spelat en viktig roll i utvecklingen av den moderna världen.

10 tips på hyrbilsguider

Här hittar du tio reseguider med fokus för dig som har en hyrbil.

  1. Stockholm
  2. Paris
  3. Barcelona
  4. Köpenhamn
  5. Umeå
  6. Düsseldorf
  7. Los Angeles
  8. Pisa
  9. Mallorca
  10. Zürich